Etkinlikler

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Dudak-Damak Yarıkları Kraniyomaksillofasiyal Şekil Bozukluğu Tedavi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dudak-Damak Yarıkları Derneği, Koordineli ve Uyumlu Olarak Çalışmalarına Devam Etmektedir.

Dudak damak Yarıkları Derneği- Zor Olgular 11 Ocak 2020 Acıbadem Üniversitesi

Doğu Akdeniz Bölge toplantısı- TPRECD - 7-9 Şubat 2019 Gaziantep

Dudak Damak Yarıklı Bireye Sahip Ailelerin Bilgilendirilmesi, Güçlendirilmesi - 24.01.2019

Dudak Damak Yarıklı Bireye sahip Ailelerin Bilgilendirilmesi ve Güçlendirilmesi Toplantısı.
24 Ocak 2019 tarihinde Dudak Damak yarıklı bireyi olan yeni ve eski ailelerin katılımı ile çok etkin bir toplantı gerçekleştirildi.
Katılımcılar arasında ailelerin yanısıra Tıp Fakültesi öğrencileri ve değişik hastanelerden hemşire arkadaşlarımız da mevcut idi. Bu durum konunun bileşenlerinin eğitimi açısından çok değerli ve çok arzu ettiğimiz bir durum idi.
Katılanlar interaktif toplantıdan çok yararlandıklarını belirttiler.

Dudak Damak Yarıkları Derneği Yönetim Kurulu - 08 Şubat 2019

Dudak Damak Yarıkları Derneği 5. Uluslararası Kongresi - 27-28.10.2018 Bakü-Azerbeycan

Dudak Damak Yarıkları Derneği Olgu Paylaşımı Toplantısı III - 02 Mart 2018

Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi
Bölüm 1: Premaksillanın Konumlandırılması
Doç. Dr. Derya Germeç Çakan
Prof. Dr. Zeki Güzel
Bölüm 2: Zor Olgu Sunumları ve Tartışması

Dudak Damak Yarıkları Derneği Olgu Toplantısı II - 02 Şubat 2018

Dudak Damak Yarıkları Derneği'nin 02 Şubat 2018 Tarihinde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı evsahipliği’nde düzenleyeceği Olgu Paylaşım Toplantısı’nda farklı disiplinler olarak, vaka sunumlarımızla birbirimizle bilgi paylaşmayı  amaçlıyoruz. Bu amaçla, aşağıdaki programımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Program:

10:00-10:30 Prof.Dr. Figen Özgür - Dudak Damak Yarıklarında Nörolojik ve Kardiyolojik Sorunlar

10:30-12:00 Zor Vakalar
Programımızın II.kısmını oluşturan Zor Vakalar'da yine ilk Olgu Paylaşımı Toplantısında olduğu gibi karşılaştığımız vakaları; özellikle, "Protrüde premaksillaları olan hastalarda yaşanan zorluklar, tedavi seçenekleri olmak üzere üstesinden gelmekte zorluk çekilen tüm olgularımızı
1. Tedavisi tamamlanmış veya
2. Tedavisi planlama aşamasında olan vakalarınızı farklı disiplinlerden uzmanlar ile paylaşarak, farklı tedavi yaklaşımların görüşülmesi ve fikir alışverişinde bulunulması için bekliyoruz.
Programı en etkin şekilde planlayabilmek için paylaşmayı düşündüğünüz vaka bilgilerini (yaş, tedavi bitmiş/devam eden/planlama aşamasında, Klinik:Plastik cerrahi/ortodonti/dil ve konuşma terapisi/…) 29 Ocak 2018 tarihine kadar ddydernegi@gmail.com adresine göndermenizi rica ediyoruz.
Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan toplantımıza, Dudak Damak Yarıklarına gönül veren, ilgi duyan tüm meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz davetlidir.

Dudak Damak Yarıkları Derneği Olgu Paylaşım Toplantısı I - 24 Kasım 2017

Dudak Damak Yarıkları Derneği'nin 24 Kasım 2017 Tarihinde Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi evsahipliği’nde düzenleyeceği Olgu Paylaşım Toplantısı’nda farklı disiplinler olarak, vaka sunumlarımızla birbirimizle bilgi paylaşmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla;
1. Tedavisi tamamlanmış veya
Programı en etkin şekilde planlayabilmek için paylaşmayı düşündüğünüz vaka bilgilerini (yaş, tedavi bitmiş/devam eden/planlama aşamasında, Klinik:Plastik cerrahi/ortodonti/dil ve konuşma terapisi/…) 20 Kasım 2017 tarihine kadar ddydernegi@gmail.com adresine göndermenizi rica ediyoruz.

Dudak Damak Yarıkları Derneği 4. Uluslararası Kongresi - 21-24.09.2017 İzmir

Dudak Damak Yarıkları ile Doğan Bebeklerde Beslenme - 11.03.2017
Hacettepe Üniversitesi Bölüm 41 Dershanesi

Bu Toplantıda Hacettepe Hastanesi, Dudak Damak Yarıkları Uygulama Araştırma Merkezimizin ekibinden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı, Dil-konuşma uzmanı, Diş hekimliği-Ortodonti uzmanı, Odyoloji uzmanı, Çocuk Psikolojisi uzmanı, Hemşirelik Fakültesinden Hemşireler ve Merkezimizin hemşiresi konuşmalar yaptılar.
Toplantıda dudak damak yarıklarının ameliyatları sonrasında da beslenme konuları anlatılarak aileler bilgilendirildi.

Bu toplantı sonunda;
1. Bu tip toplantıların hem aileler hem ekibimizin motivasyonu için çok önemli olduğu ve belli aralıklarla tekrarlanmasının gerekli olduğu anlaşıldı, toplantıların adının ise “Dudak Damak Yarıklı Bebekler için Anne-Baba Okulu” olabileceği konuşuldu.
2. Bu bebeklerin bakımını üstlenecek tam teşekküllü merkezlerin önemi vurgulandı.
3. Bu bebeklere annelerinin bakmalarının şart olduğu ve bu konuda Sağlık Bakanlığı ve diğer Bakanlıklara tarafımızdan girişimlerde bulunulması gerektiği konusu üzerinde önemle duruldu.
4. Dudak-damak Yarıklı bebekler için farkındalık projelerine devam edilmesinin gerekliliğine hep birlikte karar verildi.

Dudak Damak Yarıkları Derneği 3. Uluslararası Kongresi - 01-04.12.2016 Konya

Güzel Dudaklar, Gülsün Çocuklar - 8 Eylül 2016
Dudak yarığı, damak yarığı, dudak +damak yarığı ile doğan veya doğacak olan bireylerin öncelikle aile bilinçlenmesini sağlayabilmek, sonra devam eden süreçte aile çocuk, aile hekim, aile terapist vs. ilişkilerini doğru yürütebilmek için yol gösterici olmak.

Dudak Damak Yarıkları Derneği 2. Uluslararası Kongresi - 27-29.11.2015 Belek-Antalya

Dudak Damak Yarıkları Derneği 1. Uluslararası Kongresi - 28-30.11.2014 Kapadokya

Dudak Damak Yarıkları Derneği III. Bölgesel Toplantısı - 01.06.2014 Pazar
Hacettepe Üniversitesi Bölüm 41 Dershanesi